Kıraç Hakkında

Ali Tufan Kıraç (d. 17 Haziran 1972; Göksun, Kahramanmaraş), Türk bestekar, müzisyen. Öğretmen bir babanın çocuğu olarak ilk öğrenimine doğduğu yerde başladı. 1982’de ilkokul dördüncü sınıftayken babasının tayini nedeniyle ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşti. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul Hasköy’de tamamladı.

Lise eğitimini tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümüne girdi. 1992 yılına gelindiğinde Ortaköy bir barda sahne hayatına başladı. Kendi müziğini daha geniş kitlelere duyurma, paylaşma arzusu sonucu 1994 yılında ilk demo kasetini hazırladı. Bir arkadaşının aracılığıyla TMC Film ile tanıştı. 1998 yılı Mayıs ayında ilk albümü Deli Düş piyasaya sürüldü. “Dağların Kadını”, “Talihim Yok Bahtım Kara” ve “Ben Yolumu Bulurum” şarkılarına klip çekildi. 2001 yılı Şubat ayında Funda Arar’la yaptığı düet albüm Sevgiliye Sevgililer Günü anısı olarak dinleyicilerle buluştu. Bu albümde “Sevgiliye” ve “Çeşminaz” parçalarına klip çekildi. Aynı yılın sonunda müzikseverlerle buluşan “Zaman” albümüyle geniş kitlelere sesini duyurmaya devam etti. Bu albümde “Endamın Yeter”, “Gönül”, “Kan ve Gül”, “Yıllar Sonra” ve “Zaman” parçalarına klipler çekildi. 2002 yılında TMC Film’den gelen bir diziye jenerik ve müzik yapma teklifi müzikal yaşamında yeni bir kapı açtı. Zerda’nın jeneriği ve müzikleri geniş kitlelerin ilgisini çekmeyi başardı. 2003 yılı baharında dizinin müziklerinden oluşan Zerda albümü müzik marketlerdeki yerini alarak başarılı bir satış grafiği yakaladı. Zerda’nın başarısını bir başka dizi, Bir İstanbul Masalı takip etti. Yüksek izlenme oranı bulunan Aliye, Binbir Gece ve Beyaz Gelincik adlı dizilerin müziklerine de imzasını atan Kıraç, Aliye/Soundtrack’le adını daha çok duyurdu. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 100. yılı için 2007 yılında bir de beste yaptı Funda Arar’la birlikte Gölgeler adlı müzik programını sundu. Aynı sene Binbir Gece ve Annem dizilerinin müziğini yaptı.

Kaynak:

Kıraç Videoları
Kıraç Şarkıları
Kıraç Etkinlikleri (Konser, İmza Günü vb.)

Belediye festivali, üniversite şenliği, bayi toplantısı, otel müzik etkinliği, mekan müzik etkinliği, kurumsal etkinlikler, yılbaşı, sevgililer günü, bayram vb. özel günlerde, yurt içi veya yurt dışındaki konserler için, sanatçı fiyatları, sanatçı ekip sayıları, ses, ışık, sahne teknik riderları ve ulaşım, konaklama, ara transferler, iaşe, sanatçı stopajı ve kdv gibi organizasyon maliyetleri etkinlik içeriği ve etkinlik tarihinin netleşmesinin ardından “herşey dahil” olarak belirlenebilmektedir.