Sanatçı Listesi

Aydilge

Genç yaşına, müzik alanında dört albüm, ödüllü dizi müzikleri, edebiyat alanında üç kitap, üniversite birinciliği, radyo- TV- sinema yüksek lisansı, iletişim uzmanlığı, editörlük, radyo programcılığı, yüzlerce konser ve çevre projeleri sığdıran Aydilge; sekiz yaşında TRT Ankara Radyosu Çocuk Korusu sınavlarını kazanan Aydilge, 15 yaşına kadar, TRT’de radyo sanatçısı olarak görev aldı. Burslu kazandığı Başkent Üniversitesi’ni hem bölüm, hem de tüm üniversite çapında birinci olarak bitirdi. Ardından İstanbul Üniversitesi’nde Radyo-TV-Sinema alanında yüksek lisansını tamamladı. “İletişim Uzmanı” unvanını aldı.

12 yaşından beri gitar çalarak kendi söz ve bestelerini yapan Aydilge, aynı zamanda yazmış olduğu iki roman ve bir öykü kitabı ile başarılı bir yazarlık kariyerine de sahip. Kitaplarından Bulimia Sokağı, İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde kaynak kitap olarak okutuluyor. Sivil toplum örgütleri ile ortak yürüttüğü çevre projelerinin yanı sıra, beş yıl boyunca Türkiye’nin tek rock radyosu 94.5 Rock Fm’de radyo programcılığı yaptı. Bir yandan da Türkiye’nin tek müzik teknolojileri dergisi Volume ve ardından Sound’un editörlüğünü sürdürdü. Albüm ve single’larının yanı sıra Kiralık Aşk, Kiraz Mevsimi, Benim Adım Melek gibi ödüllü dizi müzikleri ve hit single’lar çıkardığı müzik kariyeri ise ardı ardına verdiği konserlerle devam ediyor.

Bahadır Tatlıöz

Altı yaşında belediye konservatuarında başladığı müzik öğrenimine 11 yaşında girdiği İ.Ü.DEVLET KONSERVATUARI’nda devam etti. 13 yaşında başladığı profesyonel müzik hayatında birçok ünlü pop ve Türk halk müziği sanatçısına piyanist olarak eşlik etti. Bir çok albümde aranjör,besteci ve piyanist olarak görev aldı.
2012 Mayıs ayı itibariyle tamamlamış olduğu YILLAR isimli yeni albümüyle müzikseverlerin karşısına çıktı. Yıllar isimli albümün iki klibi müzik kanallarında beğeni ile takip edildi.

Müzisyen aynı yılın Kasım ayı itibari ile Gökhan Türkmen ile birlikte düet olarak seslendirdiği ”Bedende Ruh Yokken” isimli şarkısı ile yine büyük beğeni topladı. Ar darda gelen düetler ile başarısını devam ettiren sanatçı, 2014 yılının başında çıkardığı BANA DAİR albümünün ilk klibi ”Beni Yak” ile başarısını perçinledi. Bir yandan single çalışmalara bir yandan da albümü kliplendirmeye devam ediyor.

Kolpa

Temelleri, elemanlarının Adana’da geçirdikleri lise yıllarına dayanan Kolpa; 2005 yılında İstanbul’da Bora Yeter (bas) ve Barıs Yurtcu (vokal) tarafından kuruldu.

2007 yılında ise gitarda Adana’dan bir diğer lise arkadaşları olan Cenk Taner Dönmez de İstanbul’a yerleşip gruba dahil oldu. Daha sonra davulda Samuray Gökçe de gruba dahil oldu.

2010 Şubat ayında 5 cover şarkının yer aldığı maxi-single albümleri Maximum’un ilk video klip şarkısı ‘Böyle Ayrılık Olmaz’ uzun süre listelerde 1 numarada kalmayı başardı.

2012 Şubat ayında ise “Yatağın Soğuk Tarafı” adını verdikleri 3. Albümlerini yayınladılar. Albümle aynı adı taşıyan şarkının başarısının ardından Kolpa, 2012 Altın Kelebek Ödülleri’nde “Şarkıları En Çok İndirilen Grup” ödülüne layık görüldü. Aynı albümün sevilen parçalarından “Hiç Bitmez Bu Masal” ise popüler gençlik dizisi “Pis Yedili”nin jenerik şarkısı olarak kullanıldı.

Kolpa, 2013 yılında ise Altın Kelebek Ödülleri’nde “En İyi Grup” ödülüne layık görüldü.

İncesaz

İncesaz 1997 yılında, Murat Aydemir, Derya Türkan ve Cengiz Onural tarafından kuruldu. Grubun klasik kemençe, tanbur ve kanun dışında ses solistleri de oldu. Bunlar: Melihat Gülses, Dilek Türkan, Cengiz Özkan, Bora Ebeoğlu, Ezgi Köker Aldemir Grup bu geçen 20 senede 9 albüm yayınladı.

İncesaz İkinci Bahar ve Ekmek Teknesi dizilerinin müziğine de imza attı. İkinci Bahar dizisinin müzikleri bir albüm olarak yayınlandı.

İncesaz genelde kendi ürettiği Cengiz Onural ve Murat Aydemir eserlerini seslendirir. Grup zaman zaman Cumhuriyet dönemi şarkılarını ve geleneksel türküleri kendi anlayışı ve rengiyle yorumlar.

Samida

Gürcü dilinde üç kız kardeş anlamına gelen SAMİDA 2016 yılında Yudum Şahin, Damla Şahin ve Tamara Şahin kardeşler tarafından kurularak müzik yolculuğuna başlamıştır.

Gürcü müziğinde geleneksel olarak var olan polifonik şarkı söyleme üslubunu yaşatmak ve yeni üretimler ortaya koymak amacıyla oluşturulan SAMİDA, 2017 yılında müzik topluluğuna dönüşerek üretimlerine yeni bir boyut kazandırmıştır.

Geleneksel sazlar ve dünya sazlarının buluştuğu bir müzik anlayışıyla sahne performanslarını şekillendiren topluluk 2019 yılında ilk albümleri olan ALACA’yı müzik severlerin beğenisine sundu.

Silva Quartet

Dört kadın müzisyenin 2010 yılında bir araya gelerek oluşturduğu, adını Latince “Orman” kelimesinden alan Silva Quartet; klasik batı müziği ile Türk müziği, caz, tango, film müzikleri ve popüler müziği sentezleyerek kendilerine ait bir müzik tarzı ortaya çıkarmaktadır.

Ulusal ve uluslararası platformlarda konserler veren Silva Quartet’in en büyük amacı; kendi müziğini tanıtmak ve Türkiye’yi en güzel şekilde temsil etmektir. Silva Quartet ülkemizin dört kadından oluşan ilk ve tek üflemeli quartet grubudur.

Flüt’te Duygu Kozak, Obua’da Beste Özensoy, Klarnet’te Merve Nuvasil ve Fagot’ta Hande Everes’in yer aldığı, klasik müziğe farklı üsluplarıyla yeni bir soluk kazandıran grup, eserlerini perküsif enstrümanlar ve vokalle çeşitlendirerek sıra dışı ve eğlenceli bir performans sergilemektedir.

Silva Quartet

Amerika, Teksas Houstan’da dünyaya gelen Della Miles, ilk müzik deneyimini kilise korosu ile gerçekleştirmiştir. Hayatını müzik üzerine sürdürme kararı aldığıında ise Los Angeles’a taşınmış kısa sürede bir çok prodüktörün dikkatini çekmeyi başarmıştır. Daha sonra Michael Jackson ile birlikte Sisterella müzikalinde oynamaya başlamış, ardından Whitney Houston’a vokalistlik yapmıştır. 2011 senesinde ise Uncivilized isimli ilk solo albümünü müzikseverler ile buluşturmuştur.

Amerika ve diğer bir çok ülkede başarılı çalışmalara imzasını aan Della Miles, ülkemizde ise Müslüm Gürses, Zeki Müren gibi usta isimleri anma albümlerinde yer almış, 2013 yılında ise Murat Kekilli’nin Git isimli şarkısına eşlik etmiştir. Tatil için geldiği Muğla’da yaşayan Della Miles geçtiğimiz günlerde Müslüman olduğunu duyurarak Türkiye’de gündem olmuştur.

Dj Ilgaz Bulut

Ilgaz Bulut 1990 yılında İzmir’de doğdu.

2003–2005 yılları arasında çeşitli müzik firmalarında çalıştı , müzikal ve teknik konularda tecrübe edindi. 2005 yılında profesyonel olarak DJ’lik eğitimleri almaya başladı ve müziğe olan tutkusunu bir üst kademeye taşıdı.

2009 yılında müzik prodüksiyonu ve klasik piyano eğitimleri almaya başlamıştır.

2012 yılı içerisinde Ilgaz Bulut ismi Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenmiştir. 2012 yılı içerisinde birçok başarıya imza atan Bulut, kış sezonunda Beyoğlu’ndaki Club 360’ta ünlü isimlerle birlikte birçok performans gerçekleştirmiştir.

2012 yılında dünyaca ünlü elektronik müzik DJ’i Dave Seaman ile aynı sahneyi paylaşmış ve organizatörlerin müziğini farklı bulmalarının ardından Mısır’a davet edilince Kahire’de DJ’lik performansını sergileme fırsatı bulmuştur. 2013 yılında ilk albümünü çıkarmıştır.

Efes Bandosu

Efes Bandosu, 2014 yılında İzzet Tokay öncülüğünde kuruldu. Dünyanın birçok noktasında farklı sanatçı – müzisyenler ile çaldığı konser ve performansların tecrübesini, Efes Bandosu kurumsal kimliği altında birleştirdi.

Grup, kuruluşundan bu yana seçkin müzisyen kadrosu ve ekibe öncülük eden solistleri ile Türkiye’nin birçok noktasında özel davetler ve gecelerde performans sergiledi.
Zaman içinde grup, sahne tasarımı, kıyafet ve enstruman detayı ile konseptini ismine de atıfta bulunarak dönemin antik çizgilerine uyarladı.

Ayaklarının basılı olduğu toprakların dokusunu, müziklerine de yansıtan Efes Bandosu, tarihin içinden gelerek müzik dağıtmaya devam ediyor.

Bilge Nihan

Bilge Nihan, 28 Temmuz 1985’te Almanya’nın Berlin kentinde dünyaya geldi. Müzik yaşantısına küçük yaşlarda başladı. Piyano eğitimi alarak küçük yaşlarda müzik dünyasına adım atan Bilge Nihan ardından Güzel Sanatlar Lisesi’ne girdi.

Berlin’deyken Berlin Klasik Türk Müziği Derneği’nde korist ve solist olarak görev almaya başladı. Akabinde de TRT Avrupa Ses Yarışması’nda 2. Olmuştur. Klasik Batı Müziği Eğitimini devam ettirirken ayrıca şan dersleri de almıştır. Profesyonel müzik hayatına giriş yapan Bilge Nihan, Berlin’de sahne çalışmalarına da başlamıştır.

2006 yılında Türkiye’ye yerleşmiş ve müzik hayatına İstanbul’da devam etme kararı vermiştir. Başlarda TV programlarında solistlik ve popüler şarkıcılara vokalistlikle adım adım adından söz ettirmeye başlamıştır.

Christina Sandsengen

Christina Sandsengen, 1987 yılında Norveç’in orta kesiminde küçük bir kasabada doğdu. Piyano çalmaya yedi yaşında başladı ve ertesi yıl ilk halka açık performansını verdi. 15 yaşındayken gitar çalmaya başladı.

O andan itibaren, kendini sadece gitara adamaya karar verdi. İngiltere, Türkiye, İsveç, Norveç, Bolivya, Peru, Şili, Venezüella, İspanya, Malezya, Singapur, Tayland, Çin’in önde gelen festivallerinde ve konserlerinde birçok solo konseri için olağanüstü yorumlar aldı. Ayrıca Norveç Klasik Gitar Derneği’nin yönetim kurulu üyesiydi ve uluslar arası gitar sahnesindeki diğer ünlü sanatçıların yanı sıra düzenli olarak dünya çapında konserler ve masterclass’lar vermeye devam etmektedir.

Elvan Kızılay

Elvan Kızılay, müzisyen bir ailenin en küçüğü olarak 1988 yılında dünyaya gelmiştir.

Klasik müzik kariyeri boyunca Türkiye’de ve Almanya’nın birçok şehrinde konserler verdi.

Rafet El Roman, Ferhat Göçer, Grup 84, Kibariye, İlker Özdemir, Bahadır Tatlıöz, Haktan gibi ünlü isimlerin kliplerinden de aşina olduğumuz sanatçı, kendi solo elektrokeman performansı White Violinist Girls gibi yeni projelere imza atmakla beraber organizasyonlara farklı bir renk katmaya devam ediyor.

Resul Aydemir

Resul Aydemir, sahne adıyla Misal, 1987 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Küçük yaşta rap müziğiyle uğraşmaya başladı. 2011 yılının Nisan ayında ilk kaydını amatör bir mikrofon eşliğinde aldı ve bu kayırla oldukça olumlu yorumlar aldı. Sukut-u Feryat parçasıyla profesyonel müzik hayatına başlayan Misal yeni parçalarına profesyonel kayıtlarlar almaya ve Türkiye’nin bir çok şehrinde konserler vermeye devam etmektedir.

Reyhan Karaca

Reyhan Karaca, 8 Kasım 1970 tarihinde İstanbul’da doğdu. Müzik yaşamına İstanbul Çocuk Korosu’nda başladı. Küçük yaşta müziğe olan yeteneği keşfedilen sanatçı, ilkokulu bitirdikten sonra İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitimi Bölümü’nde eğitimine devam etti.

Yüksek eğitimini tamamlamasından sonra özel bir lisede müzik öğretmenliği yaptı.

1991 yılında Eurovision’da “İki Dakika” adlı parça ile Türkiye’yi temsil etti.

2000 yılına kadar sahne çalışmalarına devam eden Reyhan Karaca, aynı yıl “Yaman Olacak” adlı albümü ile sevenleriyle buluştu. Müzik kariyerinde başarılı adımlar atmaya devam eden Reyhan Karaca 2016 yılında TRT Kent Radyo İstanbul’da “Reyhan Karaca” ile Başarı Öyküleri isimli radyo programı yapmaya başladı. Türkiye’nin birçok şehrinde başarılı işlere imza atan Reyhan Karaca konserlerine ve etkinliklerine devam etmektedir.

Maher Zain

Maher Zain 1981’de Lübnan’da dünyaya geldi. İsveçli Müslüman bir R&B şarkıcı, söz yazarı ve müzik yapımcısıdır. İlk Albümü Thank You Allah 2009’da piyasaya sürülmüş ve uluslararası çapta bir başarı elde etmiştir. İkinci albümü Forgive Me 2012 yılında çıkmıştır. Türkiye’de de birçok konser veren Maher Zain’in Konya konserinde 15bin kişilik salon dolup taşmıştır. Profesyonel müzik yaşantısına devam eden Maher Zain bir çok başarılı işe imza atmaya ve Dünya çapında farklı şehirlerde konserler vermeye devam etmektedir.

Grup Dergah

Grup dergâh, kurulduğu 2007 yılından bu yana başta Urfa yöresi olmak üzere, civar illerde de okunan ve Türk tasavvuf musikisi repertuarının vazgeçilmezleri arasında yer alan ilahi, kaside, methiye, naat ve gazel gibi formları okuyarak, gerek Şanlıurfa yöresi, gerekse civar yöre eserlerini icra ederek, Tenzile kültürünü canlı tutmaya gayret göstermiştir. Okudukları eserler Türkiye genelinde beğenilmiş, bir çok ulusal kanalda programlara katılmış, yurt içinde ve yurt dışında geniş kitleler tarafından ilgiyle karşılanmıştır. Türkiye’nin doğusundan batısına konserlere katılmış ve yüzbinlerce izleyiciye ulaşmışlardır. Ayrıca yörede daha önceki kuşakların okuduğu ancak unutulmaya yüz tutmuş eserlerini gün yüzüne çıkararak hayatiyetini devam ettirmesini sağlamak misyonunu görev edinmişlerdir.

Grup Dergah, Urfanın En Önemli Mekânlarından, Hazreti İbrahim’in (A.S) Doğduğu Makam Olarak Bilinen “Mevlid-i Halil Camii’ yani halk arasındaki yaygın adıyla, Dergâh Camiinden esinlenerek gruplarına bu İsmi vermeye karar vermişlerdir.

Sıra Gecesi Kızları

Müzik dünyasına sosyal sorumluluk projeleriyle adından söz ettirecek yeni bir gurup geliyor. Tamamı konservatuvarlı müzisyen kızlardan oluşan “Sıra gecesi Kızları” isimli grup, toplumsal bir yaraya dönüşen çocuk gelinler ile okuma yaşında olup okula gönderilmeyen kızlar için bir albüm hazırladı. Ünlü müzik adamı Ahmet Özden’in direktörlüğünde stüdyoya giren “Sıra Gecesi Kızları” altı eserin yer aldığı bir albüm de hazırladı. Müzisyen kızlar; sözleri, bestesi, ve aranjesi Ahmet Özden’e ait olan “İçimde bir Kız Ağlar” isimli parçaya klip çekti.